Assalamualaikum dunia..

Dulu-dulu kita biasa dengar statement begini, “Kalau nak tahu wanita tu cantik ke tidak, kena tengok wajah dia bila bangun tidur”.. errkkkk apa kena -mengena bangun tidur dengan wajah kita kan?

Wajah segar patik

Wajah segar patik

Yang kelakar tu, statement ni selalu diungkapkan oleh kaum lelaki.聽 Rajin pulak mereka membelek wajah wanita bangun tidur.. Mungkin bagi mereka, pada waktu ini adalah wajah original, tanpa makeup, rambut serabai, muka sembab plus air liur basi 馃檪

Patik adalah juga buat kajian dengan bertanyakan para peserta kursus patik di kalangan wanita.聽 Rata-rata ada jugalah bersetuju wajah ‘natural beauty’ ni boleh dilihat waktu pagi sahaja, sebab pada waktu pagi wajah kita agak glowing聽kemerah-merahan.

Patik percaya, penjagaan kulit wajah amat penting dalam mendapat wajah glowing sepanjang hari.聽 Wajah kita ni, kalau tak bersih dan bermasaalah, percayalah, make up setebal manapun tetap tak berapa cantik.

Tetapi kalau kulit kita sihat, solekan tipis sahaja sudah nampak cantik.聽 Macam patik 馃檪 (perasan sokmo…)

Pagi-pagi ni聽patik kongsikan wajah patik di pagi hari.聽 Patik memang wajib bersihkan wajah dengan pembersih muka dari Rysya Skin care.聽 Rozita Che Wan pun guna sampai bawa ke Paris uoll 馃檪

Kulit sihat

Kulit sihat

p/s Hari tu Che Ta bagi tahu patik, tips basuh wajah dengan air sejuk, atau guna ais pun bagus untuk tutupkan pori-pori..

Jom 聽follow patik di instagram wawaidris_imejpatik.

Jika berminat untuk jemput patik memberi talk tentang penampilan dan kecantikan sila hubungi 019-3830717.

Wassalam.

Born to inspire; Wawa Idris (Perunding Imej Anda)

 

Wawa Idris

Author Wawa Idris

More posts by Wawa Idris

Join the discussion 1,402 Comments