Betul ke filem Redha buat ramai yang menangis.  Anda patut tonton sendiri..

Baru-baru ini bertempat di TGV, KLCC patik dan sahabat meluangkan masa memenuhi undangan Kudsia Kahar untuk menonton filem Redha.  Para pelakon yang membintangi filem ini juga turut sama. Filem Redha arahan Tunku Mona Riza telah menemui penonton di pawagam bermula 14 April.

Kami yang beri sokongan filem Redha

Kami yang beri sokongan filem Redha

Rumusan dan pemerhatan patik:-

i. Selama ini patik kurang arif tentang penyakit Autisme.  Rupanya Autisme merupakan masalah gangguan otak yang membatasi kemampuan penghidap tersebut dalam aspek komunikasi, interaksi sosial dan tingkah laku.

Eh dapat free pop corn & air

Eh dapat free pop corn & air

ii. Filem inspirasi dari kisah benar itu menceritakan tentang kehidupan ibu bapa membesarkan anaknya yang menghidap autisme.  Mengisahkan tentang pasangan suami isteri memiliki seorang anak autistik yang bernama Danial.  Pandai betul kanak-kanka ni berlakon. Perasaan sayang Razlan terhadap anaknya itu semakin lama bertukar benci apabila mendapat tahu anaknya itu menghidap penyakit autism. Kita dapat lihat di penghabisan cerita keadaan kanak-kanak sebenar adalah seorang budak berketurunan Cina bersama bapanya. Sedih..

iii. Turut dibintangi oleh Nadiya Nisaa, Remy Ishak, Ruminah Sidek, dan Susan Lancester. Tapi Remy Ishak tak dapat turut serta untuk program ini.

Sahabat luar biasa

Sahabat luar biasa

Terasa insaf di hati ini kerana dapat dilahirkan sempurna dan memperolehi zuriat yang sihat.  Tidak mahu sesekali memeberi label negatif kepada kanak-kanak yang nampak nakal, tidak duduk diam, tidak mendengar kata dan perlahan dalam pembelajaran.  Kerana golongan ini tidak seperti kita, mereka mungkin mengidap autsime.  Ya allah lindungi mereka.. Amin..

Tahniah kepada Kudsia & Co atas inisiatif beliau dan rakan-rakan.

TAJUK : REDHA
Tarikh Tayangan : 14 April 2016
Genre : Drama, Keluarga
Pengarah : Tunku Mona Riza
Pelakon : Nam Ron, Harith Haziq, June Lojong, Izzy Reef, Ruminah Sidek, Nadiya Nisaa, Remy Ishak, Susan Lankester
Terbitan :  Current Pictures Sdn Bhd
Kudsia & Co memberi sumbangan RM3000 kepada persatuan.

Kudsia & Co memberi sumbangan RM3000 kepada persatuan.

Terima kasih Kudsia & Co

Terima kasih Kudsia & Co

 Wawa Idris merupakan jurulatih dan usahawan yang sering mendapat jemputan untuk berkongsi kepakaran beliau dalam membina Profesional Branding. Beliau adalah Pengarah Urusan kepada Syarikat Wow Virtue Training & Consultancy Sdn Bhd.  Kepakaran beliau dalam membantu syarikat korporat serta usahawan dalam Personal Branding, teknik berpenampilan, etika profesional, komunikasi serta kidmat pelanggan.  Berminat untuk berkolabarsi bersama beliau,                                          sila hubungi 019 3830717
 
Please follow and like us:
error
Wawa Idris

Author Wawa Idris

More posts by Wawa Idris

Leave a Reply

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial