Pada 16 & 17 November, patik telah dijemput oleh sebuah syarikat konglomerat Bumiputra iaitu NAZA Corporation Holdings Sdn Bhd untuk mengendalikan kursus kepada barisan setiausaha dan petugas di kaunter (penyambut tetamu). Dua hari mencurahkan ilmu kepada warga NAZA yang sangat jelita. Kebanyakan mereka telah mempunyai fashion sense maka tugas untuk transformasi tidaklah begitu sukar.

 

img_1644

Tekun semuanya dengan perbicaraan patik ye….

 

Dalam seminar ini banyak patik selitkan tips untuk tampil sebagai seorang executive yang professional. Sebenarnya tak banyak pun yang perlu polish mereka ni, cuma patik tambah additional tips sahaja. Patik juga ada sediakan aktiviti grooming, peserta juga melakukan DIY make-up dan juga hair styling serta hijab styling yang bersesuaian ke pejabat. Aktiviti ini telah bantu oleh sahabat saya, Puan Yane.

 

img_1651

Hair Styling

 img_1655

DIY Make-up

 

Selain itu, patik juga selitkan kelas warna. Excited semua nak tahu warna yang sesuai dengan kulit masing-masing.

 

img_1646

Anda cold atau warm color?

 

Sporting sangat semua participants. Semuanya bagi kerjasama yang sangat tip-top. Malah, the bosses juga turut turun padang untuk sertai seminar patik. Patik terharu.

 

img_1657

Wajah-wajah yang memberi 100% tumpuan dalam seminar selama dua hari.

 

Terima kasih patik ucapkan kepada NAZA Corporation Holding Sdn Bhd untuk peluang ini. Diharap kita dapat bekerjasama lagi di lain hari.

Please follow and like us:
error
Wawa Idris

Author Wawa Idris

More posts by Wawa Idris

Leave a Reply

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: hello@themenectar.com

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial